5 Slimme tips om je favoriete bank te vinden

5 tips voor het kiezen van een nieuwe bank

Je koopt niet ineens spontaan een nieuwe bank, het is een aankoop waar je tenslotte nog jarenlang plezier aan wilt beleven. Wat zijn belangrijke zaken om in de gaten te houden, naast de kleur en afmeting van de bank?

1. Waar wordt het bankstel voor gebruikt?

De eerste stap is om te bedenken wat voor jou het perfecte bankstel, welk doel het bankstel dient. Waar gebruik je het voor, met hoeveel mensen moet je erop kunnen zitten? Is een tweezitsbank voldoende of zou een hoekbank toch een betere oplossing zijn? Kies je voor een design bank of mag er lekker op geleefd worden door kinderen, pubers, familie en vrienden?

2. Past het bankstel in de woonruimte?

Past het bankstel in de woonruimte?

Alleen de bank opmeten is niet voldoende. Het is ook belangrijk hoeveel ruimte de bank qua gevoel inneemt. Een handige tip is om eerst kranten op de grond te leggen, precies op het formaat van het bankstel. Hierdoor worden de verhoudingen in de kamer duidelijk en voelbaar, en misschien kom je er zo wel achter dat je voor een kleinere of toch een iets grotere bank moet gaan.

Wil je je eigen combinatie en kleur bank kunnen samenstellen? Bekijk dan eens de UMIX collectie van Leen Bakker.

3. Op welke plek komt de bank te staan?

Plek bankstel kiezen

Wanneer je gaat uitzoeken op welke plek de bank komt te staan is het verstandig om rekening te houden met de zichtlijnen in de ruimte. Wil je vanaf de bank de tv, tuin, speelhoek, of juist de open haard kunnen zien? Hou ook in de gaten hoe u door de ruimte heen wandelt, want je wilt niet dat de bank in de weg staat.

4. Welke stijl kies jij? En wordt het leer of stof?

Leren of stoffen bank?

Na alle praktische overwegingen komen we bij het leuke gedeelte: wat voor bankstel past het best bij je interieur? Kom je er niet helemaal uit op eigen houtje, doe dan wat inspiratie op in onze collectie en op ons blog.

Misschien is een nieuw bankstel wel het startschot van een compleet nieuwe inrichting voor de woonkamer.

5. Zit de bank comfortabel?

De zithoogte een hoogte van de rug bepalen samen met de diepte van de zitting of je onderuit zakt in de bank of eenvoudig rechtop kunt zitten. De beste manier om hierachter te komen is simpelweg door de bank te testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *