De perfecte bank kiezen voor in een kleine woonkamer

Bankstel kleine woonkamer

Vrijwel iedereen heeft ooit eens te maken gehad met een woonkamer die simpelweg te klein is. Het kan hierdoor lastig zijn om de ideale opstelling voor al je meubels te kiezen. Maar wees gerust, een kleine woonkamer hoeft helemaal geen probleem te zijn. Hoe kleiner de ruimte des te creatiever zullen we moeten zijn om het in te richten met meubels.

Wat kun je in dit geval nou het beste doen? Een kleine bank, of toch maar geen bank en kiezen voor stoelen. Het zal je nog verbazen hoeveel fouten mensen maken tijdens het inrichten van een kleine woonkamer.

Hier bij Tweezitsbank.net hebben we een aantal opties uitgelicht en helpen we je de beste keuze te maken in jouw zoektocht naar fauteuils en bankstellen.

Bekijk ook eens: 5 Slimme tips om je favoriete bank te vinden

Hoekbank

Hoekbank kleine kamer

De perfecte bank voor in een kleine woonruimte is de hoekbank. Dat dit type bankstel juist ruimtebesparend werkt is een verrassing voor veel mensen.

Waarom is zo’n onhandig grote hoekbank nou juist zo geschikt voor een klein interieur? Het antwoord is vrij simpel: je creëert méér zitplekken met minder meubels. Stel je maar voor: Je kiest voor een tweezitsbank met een paar fauteuils, en bezet zo net zoveel of misschien wel meer ruimte dan met een hoekbank. En dit terwijl een hoekbank al gauw vijf of zes zitplekken creeert, en een tweezitsbank en twee stoelen maximaal vier. Je bespaart ook met een hoekbank op de ruimte die je normaal tussen de meubels laat.

Zoals je ziet is een hoekbank dus een ideaal bankstel om in een kleine ruimte toch een hoop gasten te kunnen ontvangen. Nog een voordeel van een hoekbank is dat je heerlijk languit kunt liggen en dus geen extra voetenbank meer nodig hebt.

Conclusie: Een hoekbank, in plaats van meerdere kleine meubelstukken, is een ideale oplossing voor een kleine woonkamer.

Zoals je hebt kunnen lezen tot nu toe, is een hoekbank praktisch en populair meubelstuk in het hedendaagse interieur, en zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle prijzen, stijlen, en afmetingen.

Tweezitsbank

tweezitsbank

De klassieke tweezitsbank zie je niet vaak meer in hedendaagse / moderne interieurs. De trend van 2019 zijn minimalistische tweezitsbanken met een retro look. Deze bankstellen hebben vaak hippe en opvallende kleuren zoals geel, okerblauw of limoengroen.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen neemt een tweezitsbank vaak wel wat meer ruimte in, omdat dit vaak gecombineerd wordt met enkele stoelen. Hierdoor hoe je dus minder ruimte over, en is een hoekbank over het algemeen een betere keuze voor een klein interieur.

Populaire tweezitsbanken in minimalistische stijl

Chaise longue

De chaise longue zie je vaak terug in een landelijk of klassiek interieur. Het oogt comfortabel en nodigt uit om op te zitten. Als men het over een chaise longue heeft is de eerste gedachte vaak een zitplek waar je rustig een boek kan lezen of film kunt kijken. Daarom zie je dit type bank regelmatig in film en ontspanningskamers.

Je kunt prima met z’n tweetjes op een chaise longue zitten. Heb je een hele kleine woonkamer, dan kun je dit type bankstel beter kiezen dan een tweezitsbank.

Omdat de leuningen bij een chaise longue ontbreken oogt het minder kolossaal. Hierdoor krijg je niet alleen meer ruimte in de woonkamer, maar oogt het direct ruimtelijker.

Slaapbank

Als je in een klein huis woont beschik je vaak niet over een logeerkamer waar gasten kunnen verblijven. Een slim idee is om dan een slaapbank in de woonkamer te plaatsen. Zo maak je in een handomdraai van je woonkamer een gastenverblijf.

Aan een slaapbank kleven nog wel eens wat vooroordelen. Zo zou het niet lekker zitten, en niet lekker slapen. Houd hier dus rekening mee, en bestel niet zomaar online een slaapbank. Test deze eerst uit in een woonwinkel.

Slaapbanken zijn tegenwoordig in zoveel soorten en maten te vinden, dat er vast een tussen zit die past in jouw interieur!

Poef

poef

De poef is een meubelstuk dat regelmatig terug te vinden is in het interieur. En terecht. Behalve dat het knus en huiselijk toont, is het ook gewoon handig. Je schuift hem zo naar de ene kant naar de andere kant van de kamer en je kunt het gebruiken als extra stoel of voetenbank.

Op maat gemaakte bank

bankstel op maat

De appartementen van tegenwoordig kunnen nog wel eens een afwijkende vorm hebben. Door de onconventionele vormen kan het een enorme uitdaging zijn om je interieur in te richten. In dit geval kan een op maat gemaakte bank uitkomst bieden. Je zal je budget wel op moeten schroeven, maar je kan hierdoor wel je woonruimte perfect inrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *