Decoreren 101 – Basis van interieur design

Interieur design tips

Leer de basisprincipes van het inrichten van een woning, inclusief ontwerpprincipes, decoratiestijlen en antwoorden op decoratievraagstukken.

Wat is interieurontwerp vergeleken met interieurdecoratie?

Interieurontwerp en interieurdecoratie worden vaak aangezien voor hetzelfde, maar de voorwaarden zijn niet volledig hetzelfde. Interieurontwerp is een beroep dat specifieke scholing en training vereist, inclusief ruimtelijke planning, meubeldesign en architectuur.

Een binnenhuisarchitect heeft die formele opleiding niet en concentreert zich op de esthetiek en de oppervlakte-uitstraling van een ruimte. Wie u inhuurt, hangt ervan af of u structureel werk of ruimteplanning nodig heeft of dat u iemand nodig hebt om het alleen de decoratie te plannen.

Elementen binnen het interieur

De eerste stap zou moeten zijn om een ​​stijl te kiezen voor je interieur. Dit zal het ontwerpprincipe van eenheid en harmonie bevorderen, denkend aan het hele huis met een verenigd thema. Het kan zo simpel zijn als casual te kiezen in plaats van formeel, traditioneel in plaats van modern. Van daaruit kun je het verfijnen tot een meer specifieke stijl, zoals Frans, Toscaans, modern Victoriaans of chic.

Evenwicht is een ander principe, het visuele gewicht in een kamer verdelen. Je kunt het symmetrisch doen, zoals gebruikelijk is in traditionele interieurs, of met asymmetrische balans zoals gezien in casual interieurs.

Binnen elke ruimte moet er een centraal punt zijn. In een woonkamer kan het de open haard, bankstel of een kunstwerk zijn. Het onderscheidt zich door schaal, kleur of textuur. Contrast en variatie voegen visuele belangstelling toe aan een kamer. Houd het ritme in het achterhoofd met herhalende elementen van dezelfde kleur, textuur of patroon en een reeks maten of kleuren.

Kleur

Het kiezen van een kleurenpalet is een essentieel onderdeel van het interieurontwerp. Hoewel je in elke kamer een andere stijl en kleurenschema zou kunnen hebben, wil je vaak de hele woning aan elkaar binden. U moet rekening houden met de juiste kleuren voor een kleine kamer en met de juiste kleuren en patronen voor een grote kamer.

Patronen

Het mixen van patronen in het interieur is een van de meer geavanceerde onderdelen van het interieurontwerp. Patronen hoeven niet overeen te komen, maar ze moeten elkaar aanvullen en coördineren. Dit wordt gedaan door rekening te houden met kleur, grootte en schaal. Leer regels voor het mixen van patronen, zodat u het goed kunt doen.

Tips om meteen van start te gaan met uw interieur

Het verfraaien van do’s en don’ts kan leuk zijn om te bladeren, zodat u veelvoorkomende fouten voor elke kamer vermijdt en op de juiste weg kunt beginnen.

Nu bent u klaar om u te concentreren op de kamer of kamers die u moet decoreren. Van de ingang tot de familiekamer en de keuken tot het kantoor aan huis, je vindt hulp bij het versieren van elke kamer in je huis. Verken de basisprincipes van het inrichten van een kamer en de laatste hand om uw ruimte een weerspiegeling van uw persoonlijkheid en goede smaak te maken.

Meubels zijn een belangrijk onderdeel van decoratie, maar ze kunnen ook worden en investeringen en een groot deel van het budget.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *