Onderhoud

Textiel

Het regelmatig reinigen en onderhouden van een 2 zitsbank is belangrijk om het uiterlijk van de stof te behouden en de levensduur te verlengen. Na verloop van tijd kunnen stof en vuil de meubelstoffen van kleur doen veranderen en de slijtage verergeren. Een opeenhoping van stof en vuil draagt ​​ook bij aan een slecht binnenklimaat, terwijl de brandvertragende eigenschappen van het stoffermateriaal worden aangetast. Het is daarom belangrijk om uw gestoffeerde meubels regelmatig te onderhouden en schoon te maken.

Algemene reiniging

We raden u aan gestoffeerde meubels vaak te stofzuigen (mogelijk op halve kracht), idealiter elke week. Bekledingstoffen gemaakt van polyurethaan moeten worden afgeveegd met een schone, droge of vochtige doek of worden schoongemaakt met een zachte borstel.

Vlekken verwijderen

Als u pech heeft, is het belangrijk om te doen wat u kunt om de vlek onmiddellijk te verwijderen. Merken van dikke of vaste stoffen (bijvoorbeeld was en kauwgom) moeten zoveel mogelijk met een stomp mes of spatel worden afgeschraapt voor verdere behandeling. Een gedroogde vlek kan vóór verdere behandeling worden gestofzuigd voor losse deeltjes. In het geval van morsen, de vloeistof met een absorberende schone doek vóór verdere reiniging afvegen. Merken die geen vet bevatten, moeten in eerste instantie worden verwijderd door ze zorgvuldig te deppen met een schone, niet-pluizende doek of een spons uitgewrongen met schoon, warm water. Verwijder de vlek van de buitenrand en in de richting van het midden. Vetvlekken kunnen worden verwijderd met geschikte vlekkenverwijderaars. We raden u altijd aan om uw stofferingsreiniger op een onopvallende plek te testen voordat u deze op het hoofdgedeelte van de bekleding gebruikt.

Belangrijk: Gebruik geen overmatige kracht bij het wrijven van de stof, omdat dit de stof kan beschadigen en kleurverlies kan veroorzaken.

Om verkleuringen van de microvezels in de bekleding te voorkomen, wordt u geadviseerd om het materiaal na het reinigen te drogen met een föhn. Het is belangrijk dat de bekleding helemaal droog is voordat u het meubilair opnieuw gaat gebruiken. Wees voorzichtig met het gebruik van oplosmiddelen, omdat deze onderliggende stofferingsmaterialen kunnen oplossen. Gebruik bovendien geen onverdunde wasmiddelen, bleekmiddelen, ammonia en zeep voor harde oppervlakken op meubelstoffen.

Wat te doen met uitgezakte kussens?

Als uw meubels losse kussens hebben, is het een goed idee om de kussens regelmatig om te draaien om ervoor te zorgen dat ze aan uniforme slijtage worden blootgesteld. Met kussens gevuld met dons moet regelmatig worden opgezet en opgezwollen (afhankelijk van het gebruik) om ervoor te zorgen dat de dons gelijkmatig wordt verdeeld in het kussen om de vorm van het kussen te behouden.

Reiniging en impregnatie

In het algemeen moeten meubels die zijn blootgesteld aan normaal commercieel gebruik twee of drie keer per jaar worden gereinigd. Meubilair in particuliere woningen hoeft normaal gesproken niet zo vaak te worden schoongemaakt. Bekledingstoffen van katoen zijn vaak geïmpregneerd. De impregnering is echter niet permanent en verdwijnt tijdens het gebruik en tijdens het reinigen. Daarom is het aan te bevelen de stof opnieuw te impregneren nadat het meubilair is gereinigd. We raden af ​​dat stoffen met wolstof worden geïmpregneerd, omdat wol van nature vuilafstotend is. Actieve en regelmatige zorg verwijdert vuil voordat het zich ophoopt in de bekleding en de vezels beschadigt. Goed onderhoud en regelmatige reiniging kunnen de levensduur van uw meubels aanzienlijk verlengen. U bent van harte welkom om contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde Carl Hansen & Søn-dealer over de mogelijkheid om een ​​impregnatieproduct voor thuisgebruik aan te schaffen. Vergeet niet om de aanbevolen toepassing goed op te volgen en de gebruiksinstructies zorgvuldig te volgen.

Leder

Voor zover mogelijk raden we aan dat u geen lederen meubels in direct zonlicht of in de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren of houtkachels plaatst.Reinig uw lederen meubels regelmatig met een zachte borstel en vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen en scherpe werktuigen.Carl Hansen & Søn gebruikt de volgende leersoorten: SIF, Thor, Loke en zadelleer. Lees hieronder meer over het onderhouden en reinigen van de verschillende soorten leer.

SIF is een anilineleder. Aniline leer is gemaakt van onbewerkte huiden van de hoogste kwaliteit. Het leer heeft een volledig natuurlijk bloot oppervlak, waar alle natuurlijke markeringen zichtbaar zijn, bijvoorbeeld insektenmerken. Dit benadrukt het unieke karakter van het leer en geeft dit exclusieve materiaal een rustieke charme. De natuurlijke structuur van het leer is bewaard gebleven, wat betekent dat het ‘ademt’ en daarom een ​​optimaal zitcomfort biedt. Na verloop van tijd geven daglicht en gebruik het leer zijn eigen unieke karakter en een mooie patina.

Thor is een semi-anilineleder dat een licht beschermende toplaag heeft gekregen. De behandeling maakt het leer robuuster, gemakkelijker te onderhouden en zorgt voor goede draagbaarheid.Het leer heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als anilineleder en is zeer comfortabel.

Sif en Thor leder reinigen

Als grondig schoonmaken noodzakelijk is, raden we aan een oplossing van gekookt water en milde, natuurlijke zeepflakes van goede kwaliteit voor meubels te gebruiken.

  1. Gebruik 50 ml zeepvlokken voor elke liter water. Klop de zeepvlokken in heet water tot ze volledig zijn opgelost.
  2. Zodra het water is afgekoeld tot kamertemperatuur, dient u het schuim in het leer te werken met een zachte doek. Het is belangrijk dat u alleen het schuim uit de oplossing gebruikt en dat u het leer niet laat weken.
  3. Als het meubilair droog is, maakt u het leer glad met een zachte katoenen doek. Zadelleer heeft dezelfde eigenschappen als SIF en wordt op dezelfde manier onderhouden.

Loke is gecorrigeerd, korrelig gepigmenteerd leer met een uniform oppervlak dat is behandeld om het leer extreem slijtvast te maken. Gepigmenteerd leer is zacht en comfortabel en heeft slechts een paar zichtbare natuurlijke markeringen. Het is gemakkelijk te onderhouden, praktisch en sterk, zolang het maar goed wordt behandeld. Voor de dagelijkse verzorging en reiniging raden we aan een schone, zachte doek te gebruiken die is uitgewrongen met lauw water.

Onderhoud van kussens (alle soorten leder)

Als uw meubels losse kussens hebben, is het een goed idee om de kussens periodiek rond te draaien om ervoor te zorgen dat ze aan uniforme slijtage worden blootgesteld. Met kussens gevuld met dons moet regelmatig worden opgezet en opgezwollen (afhankelijk van het gebruik) om ervoor te zorgen dat de dons gelijkmatig wordt verdeeld in het kussen om de vorm van het kussen te behouden.

Metaal, roestvrij staal, chroom, coating

Schoonmaken: Onderdelen gemaakt van roestvrij staal, chroom of gelakt staal moeten worden afgeveegd / schoongemaakt met een sopje en een goed uitgewrongen doek. Kleine krassen in roestvrij staal kunnen worden verwijderd met een fijne schuurspons die geschikt is voor gebruik op metaal. Denk er altijd aan om de richting te volgen waarin het staal is geslepen.