Woonkamer decoratietips: Leer hoe u een mooie en functionele woonkamer kunt inrichten

Zoals de naam al zegt, is de woonkamer een van de belangrijkste kamers in het huis. In tegenstelling tot kelders, keukens of badkamers, komt de woonkamer meestal als eerste in onze gedachte op als het gaat om het verfraaien van een huis. Tegelijkertijd moet de woonkamer een van de meest veelzijdige ruimtes in uw huis zijn. Hetneemt een aantal verschillende rollen aan waardoor het interieur en de decoratie een uitdaging wordt. Voor sommigen van ons is de woonkamer nog steeds een meer formele ruimte die primair is gereserveerd voor het ontvangen van gasten; voor anderen is het een heel ongedwongen ruimte. Hier komen we na een lange dag terug om te rusten en te ontspannen of om uren te spenderen tijdens een lang weekend vol recreatieve activiteiten zoals tv kijken en lezen.

De meeste woonkamers hebben veel zitplaatsen. Er staan vaak tenminste één bank en een paar stoelen. Het kost natuurlijk meer dan stoelen om een ​​kamer te laten werken. Een complete woonkamer heeft tafels, boekenplanken en andere meubels nodig, die allemaal in harmonie samenwerken om de ruimte een samenhangende en stijlvolle uitstraling te geven.

Inventaris opmaken

Neem een ​​stap terug en kijk naar uw bestaande meubels en inrichting. Om ruimte te maken, verwijdert u meubels die beschadigd, verouderd, te groot, te klein zijn of die u gewoon niet meer leuk vindt. Als het een familiestuk is of een stuk dat je wilt houden, past dat niet in de woonkamer, geef het een nieuwe plek ergens anders in je huis. Nu je alleen de stukken hebt die je in de toekomst wilt gebruiken, ben je klaar voor de volgende stap!

Kies een kleurenpalet

Kleur zal de toon zetten voor uw kamer. Een overwegend blauwe en groene kamer zal een kalmerend effect hebben, terwijl levendige kleuren (rood, geel, oranje) worden geactiveerd. Een neutrale ruimte met wit, bruin en grijs is het perfecte canvas voor heldere,krachtige accenten.Kies kleuren die je elke dag graag ziet. Neem een ​​kijkje in je garderobe en merk de tinten op waar je naar toe neigt. Of, als u een belangrijk kunstwerk of decor wilt behouden, selecteert u een palet op basis van de hoofdkleuren van dat item.

Bepaal uw stijl

Besteed tijd aan het lezen van blogs en tijdschriften om je ideale stijl te vinden. Pinterest is ook een geweldige bron! Als je houdt van strakke lijnen en zichtbare houtkorrels, kun je het moderne midden van de eeuw leuk vinden. Of u kiest voor geverfd hout en stoelen met een dekmatras, of een comfortabele tweezitsbank, u zult van een landelijke inrichting houden. Als je eenmaal je stijl hebt bepaald, komt nu het leuke gedeelte: nieuw meubilair kopen! Begin met de grote items – een bank, tapijt en entertainmentcentrum – omdat ze de meeste ruimte innemen en de aandachtspunten van de kamer zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *